Gott nytt år

Har just varit i en varm dusch, böhövdes verkligen efter att jag gått hem från stan i detta väder.
Sitter nu här med ansiktsmask, och skall efteråt börja fixa mig.
Njut av sista dagen av 2009, och så hoppas vi på en bra kväll ikväll :)

Brändö

Denna dag har varit den onödigaste dagen på länge, jag har inte gjort någonting vettigt.
Sov till halv 12, sen skulle jag ut på promenad, men förståss hade jag ju min Ipod i brändö, så det var bara att glömma.. 
Sen har jag bara varit hemma och slöat, sen packade jag äntligen mina väskor och är nu här i brändö, skönt! Inte för att det är dåligt att vara hemma, verkligen inte ;)
Så nu skall jag fortsätta mysa här med skön musik och ljus, i min nya härliga morgonrock och nattlinne.



Rastlös

Jag har så himla tråkigt just nu.. finns absolut ingenting att göra.
Kanske ett bra allternativ skulle vara att gå sova.

For med Becka på bio igår kväll på it's complicated, filmen var faktist riktigt bra och rolig :)
före det hann vi gå på stan en stund, prata senaste nytt, och förståss hittade jag ett par skor och de var på rea! Har kollat på såna skor ett tag, så var bäst att köpa ;) Efter filmen for vi till mig och becka sovde över.

Vi for till stan idag också, men idag var ungefär halva österbottens befolkning också just på shoppinghumör
kändest det som då man kom in i butikerna. Som tur smakade det bättre med mat och sittande på café istället.

Detta blogginlägg har nu tagi en evighet att skriva, då jag började hade jag tråkigt men har hunnit göra
en hel del nu. Bäst att avsluta nu!


Skorna

söndag

Var till mommo&moffa och åt julmat igår ennu, det var väl den sista gången för detta år. Det blev nog inget festande för mig som för mina vänner på kvällen, för jag var inte i det bästa skicket. Men hade iallafall rätt roligt åt dem i webcam :) haha!

Idag känns det iallafall lite bättre i halsen, och rösten är tillbaka, men nu hostar jag istället. Nåja på bättringsvägen ser det ut att vara. Jag har just kollat på film  A lot like love, som var riktigt bra.

Skall också snart lägga in bilder från julen! bara jag orkar.. ;)


Helvete

Bara fast vi proppar i oss mat stup i kvarten och
jag ingen röst har, värk i örat och i halsen och hostar typ upp mina lungor så
det värker. Mår jag väl helt bra. Tror det blir doktorn idag, så han får ge mig lite pencelin, hurraa!
Nåja huvudsaken är väl att jag är frisk och får fira det blivande året på torsdag efter 12 slaget med champagne och mina kära vänner!

Julafton

Det var en kul kväll igår, fick mera julfeelis. Vi  alla vanliga från byn var samlade (nästan) och vi for till Öjberget där vi pulkade, det slutade med att vi buffade ner varandra i snön, så alla såg ut som snögubbar. Körde sen runt i stan en stund och sen for vi vidare till Abc en sväng. Och sen till Vikby där de drog rattkälke efter bilar och där de stog och drogs efter bilar, haha! Slutade tack och lov bra. Kommer väl bilder efter att sofia skickat några.

Idag är det den 24 december och det betyder julafton, åt risgrynsgröt och nybakad limppa till morgonmål och har varit i duschen, skall börja fixa mig nu och sen skall vi iväg till mina kusiner!

Jag önskar er en riktigt God Jul!

Förra julen,
Vilgot tomten och Ted

23 december

Igår då jag just skulle gå sova, ringer min bror och frågar om jag är hemma
och stod utanför mig klockan halv 12(!) Nåja, jag blev pigg och vi satt och pratade i 1½ timme om allt möjligt. :)
Har haft så himla sjukt i min hals inatt så jag visste inte vad jag skulle göra. Har iallafall druckit en kopp med finrexin och ätit massor med vitaminer nu, tänker inte bli sjuk till julen! Och på tal om julen, jag vill ha dendär härliga känslan, då det pirrar i magen och man bara vänttar på morgondagen som man hade då man var liten.
Om man skulle ta på sig massor med kläder och kasta sig ut i en snöhög eller med pulkaåkning. Det skulle vara perfekt!

Jag tror det blir att krypa under täcket och se en film istället.

Bilder

Tjejkväll på Amarillo i fredags:







Lördag i vikby:
Tyvärr dog min kamera, så har en bild bara.

22 december

Det blir nog en vit jul iår med en hel del snö :)
Jag och becka for till gymmet igår kväll och sen kom hon till mig, en vanlig chill kväll med
en massa tal som vanligt, sen somnade vi rätt tidigt. Idag steg vi upp redan klockan 9, och for iväg till stan.
Eftersom vi inte orkade vänta på att bussen, så bestämde vi oss för att gå, och jag tror ja aldrig hatat snö så mycket som då, vi såg ut som 2 snögubbar då vi äntligen kom fram. Efter några timmar på stan, hade jag hittat en kjol på rea och en halsduk! For med mamma sen och handlade, sen kom vi till mig och nu är det fint och städat här, till och med golven är tvättade, med lite mammas hjälp!

Och jag har suprise suprise sjuk hals nu igen, så borde dricka en kopp finrexin,
sen skall jag nog dra till gymmet!


                              Erikas bild från skolan

4 dagar kvar

Har inte uppdaterat på några dagar, men fredagen blev en bra kväll med god mat och världens bästa sällskap på Amarillo :) sen for jag hem till mamma och sov där!
Vi vaknade tidigt igår och gjorde oss klara och for till stan, jag köpte min sista julklapp! Då vi kom hem var jag vrålhungrig, så det blev lite julmat till middag och hela familjen var samlad, händer sällan nuförtiden!
Vi for sen iväg till Karperö först till min kusin en sväng och sen till mommo&moffa. Där vi drack julkaffe, diskuterade betyg och facebook. osv.
Klockan blev sen halv 10 då jag ennu satt hemma och funderade på vad jag skulle göra, och var faktist
nära på att lägga på mig pyjamasen och bara stanna hemma. Men det blev ändringar och Jocke kom efter mig och vi for till Vikby, det blev både skratt och tårar men en jätte bra kväll endå med bra folk med dans och sång på borden :D klockan var fem imårse då jag steg inn genom dörren.

Idag vaknade jag med en hemsk huvudvärk och jag skulle gärna sovit bort hela dagen.




Sjukhus

Jag måste börja med att säga att Erika och Robin är änglar! Allt dom gjorde idag, så himla bra och snällt :) och alla andra som bryr sej!
Fick ju åka ambulans från skolan idag, så är på sjukhuset nu tills imorgon. Men allt är bra med mej så det är lungt. Det som stör mej är att min telefon inte funkar här i bottenvåningen, men nåja. Vi har också fått jullov idag, så det är skönt, inte lika roligt att spendera den första dagen på sjukhuset, men sånt får man ta.. Imorgon blir det tjejkväll så vi skall ut och äta med tjejerna. Skall bli roligt att träffas alla vi 5 på samma gång!

Erika har just åkt hem, hon var här och hälsade på mej och hade med sej rulltårta :D
Sånhär dagar börjar man nog tänka på hur snälla och söta vänner och familj man har, Vad skulle man egentligen göra utan dem?

Julfest

Det har äntligen kommit snö och mycket, då jag kollade ut imårse trodde jag inte mina ögon!
Idag var det tillåme skönt att vakna imårse, eftersom jag har lagt Erik Grönwalls vinnarlåt - higher som alarmsignal :D Vi hade julfest idag, frisörbranschen, som var riktigt kul och mysigt :) glögg, lekar, sång och lite julklappar stod på programmet! Sen den efterlängtade julmaten, haha. Gott var det iallafall!
sen blev det lite godis och snack om jullovsplaner med vår egna klass och halv 1 slutade vi.

Har städat nu och borde läsa på 2 prov tills imorgon, sen kan jag äntligen ta jullov!
skall ta mig till gymmet på spinning/bodypump om någon timme.

Men nu skall jag avsluta detta och förflytta mej till matematik bokens värld. Så jag blir godkänd

hihi

Jag har ingen motivation till att läsa på prov, men det är nog ett måste! åh.. Skulle hellre åka till gymmet!
Slutade klockan halv 12 idag. J & E kom hit, vi gjorde inte så mycket, kollade på Bolibompa på barnkanalen och på bonde söker fru, vilken kombination! haha. Båda har åkt hem, och jag har gjort färdigt en inlämningsuppgift tills imorgon.
Tror jag skall göra lite glögg till mej och ligga ner i min säng och läsa på färgprovet vi också har imorgon. Hoppas jag inte somnar..

Brr, vad det är kallt idag btw!


Haha, sommar!



söndagar är sköna

Hej! söndagar är sköna har jag kommit fram till. Steg upp 10 idag åt frukost och sen började jag läsa på finska provet, har 3 prov denhär veckan! Men sen är det äntligen jullov så :) Tog en paus eller en ganska så lång paus och kollade på massa fina kläder på internet.Men nu skall jag börja med att läsa på färgprovet och sen skulle jag verkligen måsta göra något åt mitt klädskåp, ser ut som ett bombnedslag..
Ikväll blir det bodycombat med mamma på gymmet!


fin fint! Allt kommer från Modekungen.

Glögg

Mamma kom efter mej och becka 11 imårse och vi for till stan, shoppade "julklappar"
åt mej själv, haha! Men fick faktist några andra julklappar fixade också.
Efter 5 timmar på stan var vi trötta så jag och becka for hem till mej och gjorde pasta! Hon for sen vidare till Kvevlax men jag stanna hemma. Städade lite och bjöd hit mamma&tommi. Vi drack glögg och åt chokladkaka, mysigt :)

Har varit en så skön och chill helg, böhövdes verkligen!





julkänsla..

blää, mitt humör är inte det bästa just nu, men jag vet exakt vad det beror på.
så, ja. Jobbigt jobbigt!


For till skolan till 8, och såg på lucia, mysigt och man fick en riktig julkänsla. Glögg pepparkakor ljus julsånger osv.
Men den försvann väl lika fort. Sen var det kombi timmar i HÖGSTA HUGG. Haha!
slutade 2 idag och for hem, sen kom moffa med en julgran till balkongen min så nu är lamporna i och pyntade just den lite! Har också varit och handlat med mamma och sen for vi på spinning. Nu skall jag ta mej en varm dusch och sen vänta på att becka kommer hit, och sen idol finaal!

X eller Y

Hejsan! Idag har det varit kombi dag, och då har jag förståss skrattat så jag förlängt mitt liv med några dagar. Alla timmar blir så mycket roligare då man har en bra klass! :D Sen har jag Erika och Otto pratat om känslor, förhållanden och pojkar! Rätt intressant.  Har varit på gymmet sen och då jag kom hem var min lillebror här och skulle ha sitt hår färgat. Han hade ju förståss kastat förgburken så jag inte skulle se vilken färg det var och jag trodde det var brunt som han hade, men då färgen var i sa han att det var blond färg, som tur blev det förståss inte blont, och ingen skillnad syndes.

Imorgon skulle jag först börja 10, men skall endå till skolan till 8, för att se Lucia! :)
och imorgon är det också Idol final, spännande. men Heja Erik!


Jessi Joppe och jag!

Godnatt


tisdag 8.12

En vanlig dag idag, och inget speciellt har jag att skriva om. Hade mommo som rullningsmodell i skolan idag,
slutresultatet blev väl helt okej-bra :) haha. Sen har jag varit riktigt duktig  här hemma har städat, diskat, varit till butiken och gjort en inlämningsuppgift klar och sorterat mina papper.

Och igår fyllde också mamma, så grattis i efterskott här också världens bästa mamma!

Men nu skall jag ladda upp lite bilder från vår stylning från skolan, så ni får se hur snygg jag var! haha
Tror jag skall byta stil..






jag & min "fru"


påskhäxan erika!

hon blev riktigt söt tillslut!


raggare

Sitter i skolan just nu och är en riktig raggare! haha
Vi har stylat hår och kläder på varandra idag. Hoppas alla snart börjar vara färdiga
så vi får sluta. Lägger upp bilder sen!

positivt och negativt

Och så har igen en helg gått. Den har både varit rolig och tråkig men väldigt chill!
Kan ju bara meddela att jag inte har tid att skriva några inlägg här just nu. Alldeles för mycket
att tänka på och göra just nu. Idag skall jag iallafall äta julmat med mina släktingar och fira min kära mamma.

Skulle sitta bra med en södern resa eller så hellst ett jullov. Så nu skall jag kämpa mig
igenom 2 jobbiga veckor med tusen saker att göra och sen får jag äntligen mitt efterlängtade jullov. :)

Btw, idag har jag äntligen fått bada bastu, pricken på i:et!

puss hej!

sovmorgon?

Godmårgon! Sitter här i pyjamas, har just ätit morgonmål
och Erika har farit till skolan, (ja, hon har sovit här i 2 nätter,  så därför har jag inte orkat blogga)
jag har skrattat så mycket så nästan mina magmuskler är sjuka dihär dagarna och haft skit kul! Vi har nog förlängt vårt liv med skratt!
Men nu borde jag klä på mej, och cykla iväg och ta ett blodprov och sen åka till skolan.

Idag skall jag städa, fara till gymmet och kolla idol! Yes

hörs!

ny chocklad!

Det är den 1 december idag, om det är någon som råkat missa det.
Och jag blev riktigt glad idag då jag kom hem och öppnade första luckan att chockladen smakade mycket bättre än vad den brukar i vanliga chokladkalendrar och att de int var de vanliga fyrkantiga formerna! :D
Minns alltid förr då man var liten så tyckte jag att det var så roligt med chockladkalender eftersom höjdpunkten på dagen var ju att öppna en ny lucka och man bara räknade dagarna till julafton. Nu tycker jag bara det är stressigt och man skall hinna med så mycket och dagarna går så himla fort! Nåja, det är ju nog förståss alltid bra sen då den 24 kommer och allt e fint å mysigt. :)

Skola från 8-17 idag, vi färgade hårtoffsar först. Sen var det glamour tema och vi gjorde frisyrer åt varandra
och vissa klädde upp sig mer eller mindre och sen hade vi coctail bjudning och fotograferade och hade kul :) jag tycker om min klass! Efter att jag kom hem bästemde jag mej för att inte göra någonting, och det har jag inte heller. Bra me såna dagar ibland!










coctaail!  med vindruvor, chips, saltapinnar och alkoholfri cider


bilder

Lite bilder från lillajul kommer här!








RSS 2.0